De chocoladecake

Ingrediënten

  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 4 eieren.
  • 200 gram  zelfrijzend bakmeel .
  • 100 pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
  • Extra: cakevorm 30 cm (ingevet en bodem bedekt met bakpapier) 
  •  200 gram suiker

 

Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven). 

Klop in een kom met een pollepel of mixer, doe de suiker en de vanillesuiker 5-8 minuten tot de suiker is opgelost (pollepel duurt langer).

Klop een voor een de eieren erdoor.

Zeef het meel en een klein beetje zout boven de kom en schep door het beslag .

Schep de helft in een andere kom.

 Doe de chocolade in een pannetje.

Zet het pannetje in een pan met een klein laagje kokend water en laat de chocolade smelten er mag geen water bij de chocolade komen!

Roer de chocolade glad.

Meng de chocolade goed met het beslag in één van de twee kommen.

 Schep het beslag zonder chocolade op het bruine beslag niet op het witte dus !

Schep de twee kleuren beslag heel kort door elkaar zodat je de twee kleuren goed blijft zien.

Schep het beslag in een goed ingevette bakvorm.

Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar.

Laat de gebakken cake 2 minuten afkoelen . Keer de vorm dan om op een houten plank en laat de cake uit de vorm glijden.

 

Eet Smakelijk !