• 450 gram melkchocolade
  • 2 pakken Frou Frou koekjes (verkade)
  • 25 gram rice krispies
  • Karamel spread (half recept) of deze karamel (komt qua smaak nóg dichter in de buurt)

 

Gebruik een met bakpapier beklede bakvorm van (ongeveer) 20×20 centimer.

 

Smelt 250 gram van de chocolade au bain marie, schep de helft hiervan in de bakvorm en smeer dit goed uit over de bodem. Leg op dit laagje chocolade de Frou Frou koekjes, voor de randjes zul je de koekjes iets moeten bijsnijden. Schep de andere helft van de chocolade op de koekjes en verspreid dit, leg hier een tweede laag koekjes op.

Schep de karamelspread nu in de bakvorm en verspreid dit tot een egale laag. Zet de bakvorm in de vriezer en smelt de overige chocolade (200 gram) au bain marie. Spatel hier de rice krispies doorheen.

Haal de bakvorm uit de vriezer als de laag karamel er stevig uitziet. Dan kun je de chocola met rice krispies toevoegen, met een spatel smeer je dit uit over de karamel. Zet de bakvorm in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

 

Als de chocolade hard is kun je de bakvorm uit de koelkast halen. Til aan het bakpapier de lion uit de bakvorm en zet deze op een snijplank. Met een scherp en warm mes snij je de lion in 16 stukjes. Het mes kun je eenvoudig warm maken door een maatbeker met heet water te vullen. Laat het mes hier even in staan en veeg het droog met een doekje voordat je de lion snijdt. Tussendoor maak je het mes steeds even schoon in het hete water.

Maak jouw eigen website met JouwWeb